After reinstall volumes doesnt mount

Home Forums Problems & Issues After reinstall volumes doesnt mount

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Author
    Posts
  • #10016 Reply
    Haresh Veera
    Guest

    Hi,
    During testing, one of my drive was forced to be failed, after that Easynas didn’t boot only. After reinstalling OS the system was up, and in file system i was able to see the Raid level, but while trying to mount I was not allowing to mount, mount was not happening.
    Please provide documentation for such critical issues and states, so that some one can trust and keep their data on NAS. Please provide documentation as well as solution for such critical situation.
    Regards
    Haresh Veera

    #10017 Reply
    yariv
    Keymaster

    Hi Haresh,

    I’m sorry for the failure you have in your disk.
    EasyNAS is a sophisticated GUI for a linux box. there is an option to mount via command line.

    in the console select shell
    and type: sudo su –
    you will gain root access to the system.

    try to look is btrfs shows the drive, type:
    > btrfs fi show

    mount the filesystem manually:
    > mount -t btrfs /mnt/fs

    please let me know what you got.

    Yariv.

    #10018 Reply
    Haresh Veera
    Guest

    OK, will try and update you.
    Thanks
    Yariv

    #10019 Reply
    Haresh Veera
    Guest

    Thanks Yariv,
    My all drives where mounted, but still when I run btrfs fi show it says 1 drive missing, how to replace / add the faulty drive back and make sure my raid is rebuild again without loss of data
    Regards
    Haresh

    #10020 Reply
    yariv
    Keymaster

    in EasyNAS you can add a HD into the filesystem, and he will build the raid array automatically.
    from cli:
    btrfs device add

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
Reply To: After reinstall volumes doesnt mount
Your information: